Het begin van Elemental.

Het begin van Elemental.

 Volledig opgetut en zo fier als een pauw pronkte ik met mijn nieuwe oorbellen.  Overal waar ik kwam. Opmerking na opmerking. Mijn zelfvertrouwen kreeg na een moeilijke periode een kleine boost. Tot op het moment dat ik pijn aan mijn oren begon te krijgen.

Je kent het misschien wel. Allergisch aan nikkel.

Wat me verkocht werd als allergeenvrije oorbellen, bleek dan toch niet zo nikkelvrij te zijn als ze beweerden. Na enkele maanden bleek dit juweel dan ook volledig groen uit te slaan door het koper dat in het staal zat.

Van hobby naar bescheiden webshop.

Meerdere vriendinnen hadden juist hetzelfde probleem. Een paar uur oorbellen dragen en daarna een periode pijnlijke oren. Toevallig ook in dezelfde populaire webshop besteld.

We zeiden:

Wat een ander kan — kunnen wij ook. Maar, beter!

We maakten een kleine webshop en richtten ons alleen op kwaliteit. Nikkelvrij, sterling zilver, roestvrij staal en gold filled onderdelen — zonder koper. Iets duurder in aankoop maar wel de beste kwaliteit.

Waarom heet het Elemental?

De gedachte is dat voor iedere outfit en voor elk gebeuren een passend juweel of sieraad bestaat. Juwelen liggen dan ook al jaren aan de basis van een succesvolle look. Met andere woorden zijn sieraden dus elementair.

Bigger, better & shinier. 

Het klein is er nu af en wij verdubbelen ons assortiment. Meer oorbellen, armbanden en halskettingen voor dames en armbanden voor heren. Misschien binnenkort nog veel meer?!  Maar, wel nog steeds met dezelfde kwaliteit.

Elemental begon dan misschien als hobby, maar is gegroeid tot een belofte.
De belofte van kwaliteit.